Vår historia


Sveriges kust sträcker sig ca 1600 km, från Ystad i söder till Haparanda i norr. Landets alla 25 landskap är inte bara unika när det kommer till naturen - samma dramatiska skillnader finner vi även inom matkulturen!

Vi på Svensk Husman vill hylla landets unika traditioner och maträtter, inte minst - den svenska fikan! Detta gör vi genom roliga produkter som tar dig med på en härlig resa genom den svenska kulturen. Oavsett vad du själv gillar så vågar vi nästan garantera att du kommer hitta något passande hos oss på Svensk Husman. Varmt välkommen!

Hur det började


I slutet av 2018 registrerades äntligen Svensk Husman Socks AB. Detta efter idogt arbete med hemsida, design, produkter och framtagning av våra då fyra mönster. Vår första försäljning skedde den 10 augusti 2019 och var av strumpor - vår enda produkt vid tillfället. Sedan dess har vi expanderat i rask men kontrollerad takt, byggt upp ett nätverk av återförsäljare i olika länder och designat både fler strumpor och andra kul produkter - alla såklart med samma tema som tidigare: Svenska traditioner, i synnerhet vår mat- och fikakultur.

Vi vill sprida glädje med våra färgglada strumpor


Svensk Husman är ett företag som vill göra skillnad i den stora världen. Vi vill visa vad Sverige har för traditioner avseende fika & mat och sprida glädje genom färgglada strumpor. Till och med i händelse av en pinsam tystnad kan Svensk Husman vara en perfekt ice breaker. Dra bara upp byxbenet och visa upp dina nya kanelbulle-strumpor och VIPS så har ni ett samtalsämne! För vem gillar inte svensk fika?