Svensk Husmans historia

Sveriges kust sträcker sig ca 1600km, från Ystad i söder till Haparanda i norr. Landet erhåller 25 olika landskap, alla helt unika vad gäller natur. Samma dramatiska skillnader finner vi även inom kosten.

Vi på Svensk Husman hyllar landets unika maträtter, traditioner & den Svenska fikan via roliga plagg och strumpor som tar dig på resan genom den Svenska kulturen. Oavsett vad man föredrar är rätt alternativ för dig hos Svensk Husman, vi hälsar dig Varmt Välkommen!

 

Vi vill sprida glädje med våra färgglada strumpor

Svensk Husman är ett företag som vill ”göra skillnad i den stora världen”, vi vill visa vad Sverige har i traditioner avseende fika & mat och vi vill sprida glädje igenom färgglada strumpor, och till och med i händelse av pinsam tystnad kan ju en perfekt ice-breaker vara var man skaffat sina strumpor!

Vi registrerade firman i slutet av 2018 efter mycket jobb med hemsida, produkter, design och framtagning av våra då 4 mönster. Vi gjorde vår första försäljning av strumpor den 10 augusti 2019. Sedan dess har vi expanderat i rask men kontrollerad takt, byggt upp ett återförsäljarnät i flera länder och designat ytterligare strumpor och produkter på samma tema som tidigare, Svensk mat  tradition och Fika.